Domov      Kontakt      Kako do nas      Kazalo                                                                                                                                                        Kako ćete nas naći      How to Find Us

Iskanje

 
Logo-GoodyearSavaTires
1
 

Pozor(!)ni za okolje


Pozor(!)ni za okolje je kampanja, ki so se ji na pobudo družbe Goodyear Dunlop Sava Tires pridružili partnerji iz vse Slovenije. Z njo želimo partnerji osveščati o pravilnem ravnanju z okoljem, opozarjati na nepravilnosti pri vsakdanjem odnosu do okolja in spodbujati k razmisleku o tem, kaj lahko za okolje stori vsak posameznik.

 

Kampanja Pozor(!)ni za okolje se je uradno pričela 1. junija 2010. Takrat je na pobudo družbe Goodyear Dunlop Sava Tires 13 partnerskih organizacij z Gorenjske podpisalo zavezo o osveščanju mladih o pravilnem ravnanju z okoljem. Partnerji v kampanji so skupaj zasnovali vrsto različnih aktivnosti. Te so bile sprva osredotočene na pravilno ločeno zbiranje odpadkov. Po štirih letih se je kampanja vsebinsko razširila na krovno vsebino zmanjševanja ogljičnega odtisa. S tem je kampanja različne obravnavane teme nadgradila v celostno okoljsko zgodbo. Ideja o kampanji se je porodila med sodelavci družbe Goodyear Dunlop Sava Tires. V podjetju je bila praksa pravilnega ločevanja odpadkov že dobro urejena, doma pa so sodelavci svoje družinske člane le stežka pripravili do pravilnega ločevanja.

 

Da družba Goodyear Dunlop Sava Tires s kampanjo na ustrezen način nagovarja ciljno skupino in skupaj s partnerji stremi k uresničljivim ciljem, potrjujeta dejstvi, da kampanja v šolskem letu 2016/17 poteka že sedmo leto zapored in da podpora partnerjev iz leta v leto narašča. Leta 2016 se je kampanji pridružilo že 63 partnerskih organizacij, od tega 33 srednjih šol iz vse Slovenije. Poleg pomembnih številk in mejnikov ter tudi nagrad, je največja potrditev za družbo dejstvo, da s prenašanjem dobrih praks in znanja kampanja pozitivno vpliva na odnos mladih do okolja in na spremembo njihovega vedenja.

goodyear-pozornizaokolje-start2014-foto2-500

Tako smo s partnerskimi organizacijami v maju 2015 obeležili projekt, ki je skozi leta prerasel v gibanje. V šolskem letu 2015/2016 je gibanju Pozor(!)ni za okolje sodelovalo 61 partnerskih organizacij, od tega 33 srednjih šol iz vse Slovenije.

 

Spletno mesto kampanje Pozor(!)ni za okolje

 

Več o kampanji preberite na spletnem mestu kampanje na naslovu www.pozornizaokolje.si.

DOMOV  »

PZO_logo_2016

Spletno mesto kampanje

 

www.pozornizaokolje.si

 

facebook-logoFacebook

 

 

Spremljajte Pozor!ni za okolje na Facebooku

goodyear-druziniprijaznopodjetje200px

Družini prijazno podjetje

Poročilo o družbeni odgovornosti

Osebna izkaznica

O kampanji Pozor!ni za okolje O kampanji Pozor!ni za okolje
593,652 kb | pdf

Družini prijazno podjetje Družini prijazno podjetje
3096,936 kb | pdf | 04.12.2014 |

Dobre sledi Dobre sledi
4735,488 kb | pdf | 23.02.2016 |

Poročilo o družbeni odgovornosti Poročilo o družbeni odgovornosti
829,275 kb | pdf | 04.12.2014 |

DRUŽBENA ODGOVORNOST  »  Pozor(!)ni za okolje