Domov      Kontakt      Kako do nas      Kazalo                                                                                                                                                        Kako ćete nas naći      How to Find Us

Iskanje

 
Logo-GoodyearSavaTires
1
 

Pozor(!)ni za okolje


Pozor(!)ni za okolje je kampanja, ki so se ji na pobudo družbe Goodyear Dunlop Sava Tires pridružili partnerji iz vse Slovenije. Z njo želimo partnerji osveščati o pravilnem ravnanju z okoljem, opozarjati na nepravilnosti pri vsakdanjem odnosu do okolja in spodbujati k razmisleku o tem, kaj lahko za okolje stori vsak posameznik.

 

Kampanja Pozor(!)ni za okolje se je uradno pričela 1. junija 2010. Takrat je na pobudo družbe Goodyear Dunlop Sava Tires 13 partnerskih organizacij z Gorenjske podpisalo zavezo o osveščanju mladih o pravilnem ravnanju z okoljem. Partnerji v kampanji so skupaj zasnovali vrsto različnih aktivnosti. Te so bile sprva osredotočene na pravilno ločeno zbiranje odpadkov. Po štirih letih se kampanja vsebinsko širi na krovno vsebino, to je na zmanjševanje ogljičnega odtisa, ki združuje vse doslej obravnavane teme v kampanji. Ideja o kampanji se je porodila med sodelavci družbe Goodyear Dunlop Sava Tires. V podjetju je bila praksa pravilnega ločevanja odpadkov že dobro urejena, doma pa so sodelavci svoje družinske člane le stežka pripravili do pravilnega ločevanja.

 

Da družba Goodyear Dunlop Sava Tires s kampanjo na ustrezen način nagovarja ciljno skupino in skupaj s partnerji stremi k uresničljivim ciljem, potrjujeta dejstvi, da kampanja v šolskem letu 2014/15 poteka že peto leto zapored in da število partnerjev iz leta v leto narašča. Poleg pomembnih številk in mejnikov ter tudi nagrad, je največja potrditev za družbo dejstvo, da s prenašanjem dobrih praks in znanja kampanja pozitivno vpliva na odnos mladih do okolja in na spremembo njihovega vedenja.

 

goodyear-pozornizaokolje-start2014-foto2-500

V projektu Pozor(!)ni za okolje v šolskem letu 2014/15 leto sodeluje 63 partnerskih organizacij, od tega 35 srednjih šol iz vse Slovenije.

 

Spletno mesto kampanje Pozor(!)ni za okolje

 

Več o kampanji preberite na spletnem mestu kampanje na naslovu www.pozornizaokolje.si.

DOMOV  »

pozor_ni za okolje_ninja-transp-mali_1

Spletno mesto kampanje

 

www.pozornizaokolje.si

 

facebook-logoFacebook

 

 

Spremljajte Pozor!ni za okolje na Facebooku

goodyear-druziniprijaznopodjetje200px

Družini prijazno podjetje

Poročilo o družbeni odgovornosti

Osebna izkaznica

O kampanji Pozor(!)ni za okolje 2014/15 O kampanji Pozor(!)ni za okolje 2014/15
624,762 kb | pdf

Družini prijazno podjetje Družini prijazno podjetje
3096,936 kb | pdf | 04.12.2014 |

Poročilo o družbeni odgovornosti Poročilo o družbeni odgovornosti
829,275 kb | pdf | 04.12.2014 |

DRUŽBENA ODGOVORNOST  »  Pozor(!)ni za okolje