Domov      Kontakt      Kako do nas      Kazalo                                                                                                                                                        Kako ćete nas naći      How to Find Us

Iskanje

 
Logo-GoodyearSavaTires
1
 

Voda

 

Rečna voda

Z zamenjavo pretočnih odprtih sistemov hlajenja z zaprtimi krožnimi sistemi smo v Goodyear Dunlop Sava Tires porabo rečne vode od leta 1999 do danes zmanjšali za 66 odstotkov. Vsi naši hladilni sistemi so zaprti, kar pomeni, da v sistem dodajamo samo toliko vode, kolikor je izgubimo pri izhlapevanju v hladilnih stolpih in morebitnem puščanju omrežja. Dodajanje sveže rečne vode redno merimo, kar nam omogoča, da pri večjih odstopanjih takoj odkrijemo napako v sistemu in jo tudi hitro odpravimo. S ponovno uporabo kondenzata, ki je že bil v stiku z izdelkom, dosegamo do 30 odstotkov manj dodajanja sveže rečne vode za proizvodnjo pare. S tem prihranimo vodo in energijo.

 

Specifična poraba rečne vode (m3 vode/ t izdelkov)

 

rečna voda_FINAL

(Kliknite graf za povečavo.) 

 

 

Pitna voda

Načrt, po katerem zmanjšujemo porabo pitne vode, je eden tistih, pri katerih dosegamo najbolj vidne uspehe. Naše glavne dejavnosti so bile usmerjene k ukinitvi uporabe pitne vode za tehnološke namene in zgraditvi novega vodovodnega omrežja s sistematičnim odkrivanjem puščanja. Na glavne porabnike pitne vode smo namestili merilnike pretoka in s tem spodbudili zmanjševanje porabe pitne vode. Vse merilnike v podjetju kontroliramo dnevno, ob odstopanjih pa raziščemo in odpravimo vzroke. Odkrivanje puščanj je nekoliko oteženo, saj je to mogoče izvesti le v času, ko proizvodnja ne obratuje. Od ustanovitve Goodyear Dunlop Sava Tires pa do danes smo porabo pitne vode zmanjšali za 89 odstotkov glede na leto 1999. Poraba je bila v letih 2014 in 2015 večja zaradi puščanj na omrežju, ki smo jih ob ustavitvi proizvodnje odkrili in uspešno sanirali. V letu 2016 je bila poraba pitne vode bistveno manjša predvsem zato, ker imamo med sodelavci v proizvodnji skupine ljudi, ki skrbijo za zmanjšanje energije in porabe vode. V letu 2017 nam je poraba vode narasla zaradi treh večjih puščanj, ki smo jih med zaustavitvijo proizvodnje odkrili in sanirali.

 

Specifična poraba pitne vode (m3 vode/ t izdelkov)

 

2_pitna_voda_FINAL

(Kliknite graf za povečavo.) 

 

 

DOMOV  »

PZO_logo_2016

Spletno mesto kampanje

 

www.pozornizaokolje.si

 

facebook-logoFacebook

 

 

Spremljajte Pozor!ni za okolje na Facebooku

goodyear-druziniprijaznopodjetje200px

Družini prijazno podjetje

Poročilo o družbeni odgovornosti

Osebna izkaznica

O kampanji Pozor!ni za okolje O kampanji Pozor!ni za okolje
593,652 kb | pdf

Družini prijazno podjetje Družini prijazno podjetje
3096,936 kb | pdf | 04.12.2014 |

Dobre sledi Dobre sledi
4735,488 kb | pdf | 23.02.2016 |

Poročilo o družbeni odgovornosti Poročilo o družbeni odgovornosti
829,275 kb | pdf | 04.12.2014 |

DRUŽBENA ODGOVORNOST  »  Skrb za okolje  »  Voda